Blog

NAPAKE SO DEL ŽIVLJENJA

NAPAKE SO DEL ŽIVLJENJA

»Največja napaka, ki jo lahko v življenju naredite je, da vas je stalno strah, da jo boste naredili.« Elbert Hubbard Priznam, delam napake. Nekatere tudi ponovim. Nenamerno. Pred leti sem se zaradi tega »žrla«. Premlevala, razmišljala in se spraševala: »Kaj bi, če bi? Zakaj? Kako si lahko? Kaj si mislila?…« Najbrž si lahko predstavljate. Narediš napako in potem »plačaš račun«. Nekateri računi so kar visoki. Nekatere »plačamo« drugim, nekatere sebi. Prav slednji so pogosto najvišji, saj jih plačujemo leta in leta. Leta in leta si očitamo napake, ki smo jih naredili zato, ker smo v določenem trenutku sprejeli »napačno« odločitev Preberi več »

TOK ŽIVLJENJA

TOK ŽIVLJENJA

V mojih najstniških letih smo poletje preživljali pri Soči. Čeprav je znana kot ne posebej topla reka, smo poznali predele kjer voda ni bila ledeno mrzla in se je dalo plavati. Ste kdaj plavali v deroči reki? Ste bili tako pogumni ali optimistični, da ste plavali proti toku? Ste? Tudi jaz. Pa nisem prišla daleč. Mahala sem z rokami in nogami in se na vse pretege trudila, največ kar sem dosegla pa je bilo, da sem »plavala« na mestu. Potem sem ugotovila lažji in hitrejši način – plavati s tokom. Pustiti reki, da me »nese«. Mislim, da je enako tudi Preberi več »

SMO, KAR MISLIMO, (DA SMO)

SMO, KAR MISLIMO, (DA SMO)

»Smo, kar mislimo, da smo. Vse, kar je, izhaja iz naših misli. Misli ustvarjajo naš svet.« Buda Kako največkrat zaključite stavek JAZ SEM? Kaj govorite sebi (»notranji dialog«) ali o sebi? Ste kdaj pomislili, da je stavek JAZ SEM ________________, najmočnejša afirmacija, mantra, zakon, ki določa vaše izkušnje, vaše doživljanje sveta, vaše življenje? Zakaj je ne spremenite, če vas ne podpira, opolnomoči? Ali stavki: Jaz sem nerodna. Jaz sem uspešen. Jaz sem majhen. Jaz sem bogata. Jaz sem glasbenik,…, res določajo vas ali nek dogodek, fizične lastnosti, družbene kriterije, poklic,…? Verjetno ste že prejeli elektronsko sporočilo, ki opisuje zgodbo o Preberi več »

BI KUPILI SEBE – 2. del

BI KUPILI SEBE – 2. del

BI KUPILI SEBE? – 2. del Pripravljeni? Gremo.  MOJIH 4 K (PRILAGOJENI 4P) KDO SEM? Ljudje imamo različne vloge (hči/sin, prijatelj/prijateljica, sestra/brat, žena/mož, šefica/šef, sodelavka/sodelavec,…) in praviloma si za te vloge izberemo nekoga, ki nam je vzor ali model in se primerjamo s to osebo. V kolikor primerjamo naša formalna znanja, imamo merljivo osnovo, tu pa se realna primerjava, po mojem mnenju,, konča. Že naše izkušnje se že razlikujejo, razlikujemo pa se tudi po naših značilnostih, naših vrednotah, naših veščinah, izkušnjah… Kaj je tisto kar vas razlikuje od ostalih na posameznih področjih življenja? Kako ste vi posebni kot mama ali Preberi več »

BI KUPILI SEBE? – 1. del

BI KUPILI SEBE? – 1. del

Ste se kdaj vprašali, če bi kupili sebe. Bi v množici možnosti na poslovnem ali osebnem področju izbrali sebe? Sebe, kot najboljšega kandidata za službo, ki si jo želite; sebe, kot najboljšo »drugo polovico« nekoga; sebe, kot najboljšega prijatelja nekomu; sebe, kot člana skupnosti v kateri živite; sebe, kot ponudnika storitev ali prodajalca izdelkov. Ste? Mogoče lahko to naredite sedaj. Zaprite oči in si postavite to vprašanje za tisto področje, s katerim trenutno mogoče niste najbolj zadovoljni in si želite več. No? Kakšen je odgovor? Bi izbrali sebe? Če bi, zakaj? Imate jasen odgovor na to vprašanje. Vprašanje, ki tudi Preberi več »

NOVO LETO – NOVO POGLAVJE V KNJIGI VAŠEGA ŽIVLJENJA

NOVO LETO – NOVO POGLAVJE V KNJIGI VAŠEGA ŽIVLJENJA

»Najboljše predvidevanje prihodnosti je njeno ustvarjanje«. Peter F. Drucker Leto 2017 se počasi poslavlja od nas. Novo leto, leto 2018, pa trka na naša vrata. Novo leto pričakujemo polni upanja in mislimo, da bo, ob prihodu v novo leto, kar vse drugače. Pa ni vedno tako. Zakaj? Zid Ziglar je rekel:« “Ena od definicij norosti je ta, da počnete kar naprej eno in isto, a pričakujete različne rezultate.” Če želimo, da bo kaj drugače, potem je potrebno nekaj spremeniti. Večina od nas je bila vzgojena s prepričanjem, da je edina pot do spremembe, trdo delo, garanje,….(da moramo trdo delati, garati, Preberi več »