Povezovalno reševanje konfliktov - mediacija

Za povezovalno reševanje konfliktov oziroma mediacijo, se je smiselno odločiti, ko nam odkriti ali prikriti konflikti onemogočajo komunikacijo, sodelovanje, stik ali nam povzročajo stres.

  • potrebujete podporo v situaciji, ki je za vas težavna?
  • si želite razrešiti spor na način, ki bo omogočal ohranitev odnosa (ločitev, poslovni spor med partnerjema,…)?
  • želite pridobiti znanja in veščine, ki vam bodo omogočale, da boste ohranjali stabilnost v situacijah, ki so vam v izziv (na primer postavljanje meja)?

Kaj je povezovalno reševanje konfliktov oziroma mediacija?

Gre za specifično metodologijo komunikacije, ki je po praksi številnih zelo hiter in učinkovit način doseganja medsebojnega razumevanja, dogovorov in rešitev.

Mediacijo po metodi nenasilne komunikacije, ki jo sama uporabljam, sta razvila Ike Lassater in John Kinyon (program Mediate your life).

V našem življenju si naši najpomembnejši odnosi zaslužijo največ pozornosti.

Posebnost povezovalnega reševanja konfliktov oziroma mediaciji po metodi Nenasilne komunikacije je, da mediacijo začnemo s pred-mediacijskim srečanjem. Pred-mediacijo srečanje je lahko tudi pogovor preko spleta, ki traja cca 30 minut, z vsakim od udeležencev posebej.

Mediacija je orodje, ki nam lahko pomaga in nam olajša življenje. Že na 1-3 srečanjih se lahko zgodi sprememba in za situacije, ki se zdijo nerešljive, najdete enostavne in navdihujoče rešitve.

Pred-mediacijski pogovor je brezplačen. Cene mediacije (ura) je 80 evrov za posameznike (par) ter 200 evrov (ura) za podjetja.

Če želite več informacij ali se želite prijaviti na brezplačen pred-mediacijski pogovor preko spleta ali telefona, mi pišite na ingrid@rasti-svetovanje.si.